Basiscursus fotografie

Haal meer uit jouw camera!

Cursus_02

Basiscursus fotografie

Wil je meer uit jouw camera halen, maar je weet niet goed hoe? Volg dan onze basiscursus fotografie, en maak fotograferen nog leuker!

Tijdens de bijeenkomsten zullen we bespreken hoe je optimaler gebruik kan gaan maken van jouw camera. We zullen onder andere het diafragma, de sluitertijd, witbalans, belichting, objectieven, standpunt en kader aan bod laten komen.

Wil jij ook meer te weten komen over

Kosten
€ 195,- incl. BTW
Aantal lessen
8
Deelnemers
5 tot max. 7
Locatie
Fotostudio Stijn Rompa
Heuvelstraat 5
Gebouw 13
Tijdsduur
20:00 tot 22:00
Cursusavond
Woensdagavond
Cursusperiode
Van oktober t/m november 2017

Wat kan je van de basiscursus fotografie verwachten

Tijdens de basiscursus fotografie gaan we aan de slag met verschillende technische aspecten, die bij elke foto die je maakt toegepast worden. Tot vandaag de dag heeft jouw camera dit wellicht automatisch voor jou gedaan, maar in de loop van deze cursus ga je dit zelf bewust toepassen. Hierdoor kan je meer uit jouw camera halen en wordt fotograferen nog leuker!

We zullen onder andere het diafragma, de sluitertijd, ISO, witbalans, belichting, objectieven, standpunt en kader aan bod laten komen.

Elke week bespreken we technische aspecten, dit zal kort samengevat worden op een sheet die je elke les een ontvangt. Hierdoor kan je makkelijk en rustig alles terug lezen, en eventueel uitleg aanvullen.

Aan het einde van de les wordt er een thuisopdracht uitgelegd. Hiermee kan je thuis de theorie nog eens in de praktijk brengen en zo controleren of je het begrepen hebt. De week erop openen we de les met de gemaakte huiswerkopdracht om te kijken of het gelukt is.

Cursusdata
Woensdagavond tussen 20:00 – 22:00 op 4, 11, 18 okt. & 1, 8, 15, 22 nov.
De laatste les plannen we samen.

Workshop leren fotograferen met je telefoon

Een leuke foto op Instagram, Twitter of Facebook zetten, hoe doe je dat?

Een leuke foto op Instagram, Twitter of Facebook zetten dat willen we allemaal. Zonder allerlei technische instellingen ga ik het jou leren! Tijdens deze workshop leer ik je kijken en ontdek je hoe je jouw verhaal omzet tot een goede, mooie en creatieve foto. Het is wel handig als je komt dat je Instagram op je telefoon hebt.

Inschrijven of meer informatie over deze workshop? Neem dan een kijkje op 2handjes

“Deze cursus is leerzaam, uitdagend, onderzoekend en verrassend. Op vakkundige, enthousiaste, heldere en geduldige wijze behandelt Stijn stap voor stap allerlei facetten van het fotograferen, zodat je meteen en later thuis de theorie in de praktijk kunt toepassen“
- Marja Pullens -

“De foto cursus bij Stijn was erg leerzaam en werd op een leuke afwisselende manier gegeven. Als je tips wilt krijgen over je eigen camera en wilt weten wat voor mogelijkheden je camera allemaal heeft dan is deze cursus een echte aanrader voor jou“
- Monique Oomen -

“Een aan te raden fotografie cursus voor de startende of hobby fotograaf met een spiegelreflexcamera. Een cursus waarin al de nodige aspecten van fotografie behandeld worden en waar ruimte is voor vragen, ideeën en reflectie“
- Jeannette Schellekens -