Het Kijklokaal

www.hetkijklokaal.nl 

 

Wat doet het Kijklokaal?

Het Kijklokaal organiseert workshops voor organisaties, scholen en particulieren met als doelstelling, de deelnemers bewuster en creatiever te laten fotograferen.

Ga voor meer informatie naar: www.hetkijklokaal.nl


Organisaties

De fotografie skills van je collega’s naar een hoger niveau tillen?

Steeds vaker krijgen medewerkers de vraag ‘kun jij niet even wat foto’s maken?’ Denk aan; een docent die de sportdag in beeld moet brengen, een makelaar die alvast een preview van een woning kan maken, de nieuwe producten in de winkel of de jaarlijkse vieringen op de afdeling.

Doormiddel van handige aanwijzingen zoals; het gebruik van het licht, de compositie, en de camera-instellingen, gaan we aan de slag met het fotograferen van het onderwerp op een eenvoudige maar aandachtige manier. Je wilt tenslotte met jouw foto een verhaal vertellen, maar hoe zorg je ervoor dat de toeschouwer dit verhaal juist ontvangt?

Samen met jullie organisatie kijken we wat de behoeftes, valkuilen en aandachtspunten zijn, en vertalen dit naar een leuke, leerzame en visuele workshop.


Scholen

Op zoek naar iets nieuws voor een gastles of workshop in de klas?

Vandaag de dag heeft iedere student of leerling wel een camera bij zich en worden er meer foto’s gemaakt dan ooit tevoren. Even snel een selfie, een etentje met vrienden, nieuwe outfit, gewonnen met het sporten, thuis ziek op de bank, helemaal verliefd. Het komt allemaal voorbij, in steeds minder woorden maar meer beelden.

Maar hoe zorgen we er nou voor dat een foto ook dat genen communiceert wat je wilt, en kunnen we in plaats willekeurig foto’s maken meer aandacht aan het onderwerp en het fotograferen besteden?

Door een interactieve workshop worden de studenten en leerlingen uitgedaagd anders naar situaties te kijken. Deze actieve onderzoeksmethode zorgt voor inhoudelijkere en creatievere beelden.


Particulieren

Gewoon leuke, mooie en creatieve foto’s maken met je telefoon?

Tijdens deze workshop zullen de basistechnieken van de fotografie aan bod komen. Want waarom maakt die vriend(in) van je altijd mooiere foto’s dan jij, terwijl jullie dezelfde telefoon hebben?

Het gaat hierbij niet zo zeer over de techniek van de camera, maar het belangrijkste, de techniek van jou als maker. Denk aan het spelen met het licht, je kader en het standpunt.

Door leuke en eenvoudige opdrachten word je je bewust van de omgeving, en leer je hoe je hierop creatief kunt reageren met je camera.

Handig voor google: workshop, training, cursus, telefoon, mobiel, fotografie, kijklokaal, dongen, tilburg, breda, brabant.

 

 www.hetkijklokaal.nl

 

Toffe workshop, heldere uitleg, leuke opdrachten en je ziet meteen resultaat“ - Peter -

“Wat een goede workshop! Vol energie, hele goede tips & trics en in maar 2 ½ uur tijd kunnen we nu echt mooie foto’s maken met onze smartphone. Aanrader!“- Woonstichting SSW -

“De workshop bij Stijn was erg leerzaam en werd op een leuke afwisselende manier gegeven. Als je tips wilt krijgen over wat er allemaal mogelijk is met je telefoon, dan is deze workshop een echte aanrader voor jou“ - Monique -