Basiscursus en
Workshop Fotografie

– ON HOLD –

Cursus_03
Cursus_02
Cursus_04
Workshop_01
Cursus_2020kopie

Basiscursus fotografie

Wil je meer uit jouw camera halen, maar je weet niet goed hoe? Volg dan onze basiscursus fotografie, en maak fotograferen nog leuker!

Tijdens de bijeenkomsten zullen we bespreken hoe je optimaler gebruik kan gaan maken van jouw camera. We zullen onder andere het diafragma, de sluitertijd, witbalans, belichting, objectieven, standpunt, kader en beeldtaal aan bod laten komen.

Wil jij ook meer te weten komen over

Kosten
€ 195,- 
Aantal lessen
5
Deelnemers
6 tot 8
Locatie
Fotostudio Stijn Rompa
Bedrijventerrein HeuvelPark
Heuvelstraat 5, Dongen
Tijdsduur
20.00 tot 22.00
09.30 tot 11.30
Cursusmoment
Dinsdagavond
Zaterdagochtend 
Cursusperiode
Sept. – Okt. 2020

Wat kan je van de basiscursus fotografie verwachten (tijdelijk aangepast)

Tijdens de basiscursus fotografie gaan we aan de slag met verschillende technische aspecten, die bij elke foto die je maakt toegepast worden. Tot vandaag de dag heeft jouw camera dit wellicht automatisch voor jou gedaan, maar in de loop van deze cursus ga je dit zelf bewust toepassen. Hierdoor kan je meer uit jouw camera halen en wordt fotograferen nog leuker!

We zullen onder andere het diafragma, de sluitertijd, ISO, witbalans, belichting, objectieven, standpunt, kader en beeldtaal aan bod laten komen.

Elke week bespreken we technische aspecten, dit zal kort samengevat worden op een sheet die je elke les een ontvangt. Hierdoor kan je makkelijk en rustig alles terug lezen, en eventueel uitleg aanvullen.

Aan het einde van de les wordt er een thuisopdracht uitgelegd. Hiermee kan je thuis de theorie nog eens in de praktijk brengen en zo controleren of je het begrepen hebt. De week erop openen we de les met de gemaakte huiswerkopdracht om te kijken of het gelukt is.

Nieuw: September – Oktober – 2020 / Corona-proof

Om tijdens deze interessante periode toch met je camera bezig te kunnen zijn heb ik een nieuwe cursus samengesteld. De basis elementen van de fotografie komen hierbij aan bod denk aan: diafragma, sluitertijd, iso, licht, kader en beeldtaal.

Lesindeling:
1e les – ISO + Licht
2e les – Diafragma + Kader
3e les – Sluitertijd + Beeldtaal

Lesmomenten:
In de ochtend van 09.30 – 12.00
Dinsdagochtend 22 & 29 sept. en 6 okt.
Zaterdagochtend 19 & 26 sept. en 3 okt.

Je meld je aan voor een vaste dag, dus of alle dinsdagen of alle zaterdagen.

Mocht je je nou met een groepje willen aanmelden (3 a 4 personen) laat het dan even weten, dan kunnen we kijken naar een mogelijk ander gewenst moment.

Aanmelden voor deze cursus?

Workshop ‘Fotograferen met je mobiel’

Het fotografie niveau van jezelf, je vrienden of collega’s ophoog halen!

Tijdens deze workshop zullen de basistechnieken van de fotograaf aan bod komen.
Het gaat hierbij niet over de techniek van de camera, maar de techniek van jouw als maker.

Hoe speel je met het licht en de compositie en welke keuzes maak je voor beeldelementen.
Je wilt met jouw foto een verhaal vertellen, maar hoe zorg je dat dit bij de toeschouwer juist ontvangen wordt?

Nieuwsgierig naar deze leuke en leerzame workshop, laat het me weten!

“Deze cursus is leerzaam, uitdagend, onderzoekend en verrassend. Op vakkundige, enthousiaste, heldere en geduldige wijze behandelt Stijn stap voor stap allerlei facetten van het fotograferen, zodat je meteen en later thuis de theorie in de praktijk kunt toepassen“
- Marja -

“Wat een goede workshop! Vol energie, hele goede tips & trics en in maar 2 ½ uur tijd kunnen we nu echt mooie foto’s maken met onze smartphone. Aanrader!“
- Woonstichting SSW -

“De foto cursus bij Stijn was erg leerzaam en werd op een leuke afwisselende manier gegeven. Als je tips wilt krijgen over je eigen camera en wilt weten wat voor mogelijkheden je camera allemaal heeft dan is deze cursus een echte aanrader voor jou“
- Monique -

“Een aan te raden fotografie cursus voor de startende of hobby fotograaf. Een cursus waarin al de nodige aspecten van fotografie behandeld worden en waar ruimte is voor vragen, ideeën en reflectie“
- Jeannette -