Stijn Rompa is een enthousiaste freelance fotograaf die zich kenmerkt door zijn esthetische kijk op beeldcommunicatie.

IN OPDRACHT
Stijn brengt jullie verhaal, boodschap of identiteit visueel in beeld, gerealiseerd door duidelijke communicatie, brede kennis en vooral veel passie voor fotografie. Stijn luistert naar jullie wensen, bekijkt én doorziet wat er zich voor de camera afspeelt en vertaalt dit in sprekende beelden.

AUTONOOM
Stijn zijn foto’s zijn geënsceneerde situaties waar met oog voor detail de opbouw van het beeld zichtbaar is. Dit om de kwetsbaarheid in zijn werk extra te benadrukken.

Een fotograaf gebruikt de studio gewoonlijk als manier om objecten of personen te kunnen fotograferen zonder dat de ruimte eromheen om aandacht vraagt. Maar Stijn doet precies het omgekeerde, de objecten worden steeds meer opgenomen door de omgeving, waardoor er een spel tussen aanwezigheid en afwezigheid gespeeld wordt. Objecten op de voorgrond nemen plaats in de achtergrond en de achtergrond komt meer op de voorgrond.

‘De zorg’ is een vaak terugkerend thema in zijn werk, de zorg is namelijk een intrigerende omgeving voor Stijn. Mensen worden uit hun eigen omgeving gehaald en geplaatst in een geënsceneerde setting. Er gebeurt enorm veel en tegelijkertijd helemaal niks.

De werken van Stijn zijn subtiel van kleur en er wordt gespeeld met de kleurschakering tussen wit en beige. Het wit bevestigt de leegte, de kwetsbaarheid en het anonieme.

Tentoonstellingen
2023 – IDFX – ‘T VIERKANTJE
2023 – VISAVU – ART & DESIGN
2023 – MUSEUM DE LOOIERIJ      
2023 – STUDIO 68
2022 – ALBERT VAN ABBEHUIS
2021 – MOYA – MUSEUM OF YOUNG ARTIST
2020 – PARK – PLATFORM FOR VISUAL ARTS
2020 – GALERIE DNK
2019 – STUDIO 68
2018 – ALBERT VAN ABBEHUIS