Stijn Rompa is een enthousiaste freelance fotograaf die zich kenmerkt door zijn esthetische kijk op beeldcommunicatie .

In opdracht
Stijn brengt jullie verhaal, boodschap of identiteit visueel in beeld, gerealiseerd door duidelijke communicatie, brede kennis en vooral veel passie voor fotografie. Stijn luistert naar jullie wensen, bekijkt én doorziet wat er zich voor de camera afspeelt en vertaalt dit in sprekende beelden.

Autonoom
In zijn atelier legt hij geënsceneerde situaties vast, waarbij hij met oog voor detail de opbouw van het beeld benadrukt om de oprechtheid van zijn werk te versterken. Het thema ‘zorg’ is een terugkerend onderwerp in zijn werk, omdat het een intrigerende omgeving voor Stijn vormt. Mensen worden uit hun vertrouwde omgeving gehaald en geplaatst in een geënsceneerde setting, waar niks lijkt te gebeuren en tegelijkertijd heel veel gebeurt. Stijn zijn werken zijn subtiel van kleur, waarbij gespeeld wordt met nuances tussen wit en beige. Het wit benadrukt de leegte, kwetsbaarheid en anonimiteit.

Vrouw Muskens
Naast zijn artistieke praktijk is Stijn medeoprichter en initiatiefnemer van Stichting Gastatelier Vrouw Muskens, een organisatie die jaarlijks residentieprogramma’s organiseert voor (gast)kunstenaars.

 
Tentoonstellingen
2023 – IDFX – ‘T VIERKANTJE
2023 – VISAVU – ART & DESIGN
2023 – MUSEUM DE LOOIERIJ      
2023 – STUDIO 68
2022 – ALBERT VAN ABBEHUIS
2021 – MOYA – MUSEUM OF YOUNG ARTIST
2020 – PARK – PLATFORM FOR VISUAL ARTS
2020 – GALERIE DNK
2019 – STUDIO 68
2018 – ALBERT VAN ABBEHUIS